Foto Thor Brødreskift

Foto Thor Brødreskift

 

The Table Turns

The Table Turns er en danseforestilling av Roar Sletteland og Karen Eide Bøen. Den handler om frihet og makt på dansegulvet, formidlet gjennom fire platespillere og en danser. Danseren er utstyrt med sensorer slik at hun kontrollerer platespillernes oppførsel med sine bevegelser. 

Forestillingen hadde premiere under oktoberdans 2016 på Hordaland Kunstsenter. Den var støttet av Bergen kommune, Norsk kulturråd og FFUK, og var co-produsert av BIT-teatergarasjen og BEK.

Dans: Karen Eide Bøen
Elektronikk: Roar Sletteland
Dramaturgi: Gulli Sekse
Scenografi: Apichaya Wanthiang
Assistent scenografi: Markus Moestue
Lysdesign: Leo Preston
Assistent lysdesign: Dominique Pollet
Produsent: Gulli Sekse

 
 

Dubtables

Dubtables er installasjonsversjonen av The Table Turns. Den ble vist i Lydgalleriet i i oktober 2017 i forbindelse med Ekkofestivalen. Den består av platespillere og dubplates og fokuserer på vinylmediets materielle og performative kvaliteter. På den ene siden utforsker prosjektet platespilleren som sosiokulturelt fenomen: DJ- og klubbkulturen, dans som sosial aktivitet og dens teknologiske forutsetninger. På den annen side handler det om vinylmediet som materialitet og representasjon; hvordan lyden finnes i rillene og danner bilder eller avtrykk av lydbølgene som en gang i tiden har virket på en mikrofon, og som stiften igjen omdanner til lyd.

Prosjektet ble utviklet ved BEK og mottok tilskudd fra Bergen kommune.

Trykking av dubplates: Eirik Havnes.