En indeks over kollisjoner

En indeks over kollisjoner er et tverrestetisk, kollektivt kunstprosjekt i krysningspunktet mellom scenekunst, lydkunst og musikk. Prosjektet har pågått siden 2012 og består av moduler som presenteres i ulike kombinasjoner og visningsformater. Disse modulene er blant annet skulpturer, instrumenter, tekster, musikkstykker og filmer.

Medvirkende er Thorolf Thuestad, Roar Sletteland, Øystein Nesheim, Tor Kristian Liseth, Øyvind Ådland (til 2015), Hild Borchgrevink og Espen Sommer Eide (fra 2014). BEK, Bergen senter for elektronisk kunst, er trofast støttespiller og bidragsyter.

  • Galleri KNIPSU, Bergen, oktober 2012. Kuratert av Johnny Herbert. 

  • Trykk:trykk, Bergen, november 2012. 

  • Lydgalleriet, Bergen, april 2013.

  • Galleri Small Projects, Tromsø, oktober 2016

 
 
visning01.jpg

Strengemaskin

En harpelignende gjenstand montert på stativ av metall. Det finnes to versjoner. På den ene eksiteres trengene av elektromagneter som på en ebow. På den andre brukes motorer. Tonehøyden forandres ved at strengene strammes ved hjelp av motoriserte vektstanger. 

koll005.jpg
koll003.jpg
spole02.jpg

Tilbakemeldingsmaskin

En lang metallstang med mikrofon i enden som motorisert beveger seg foran en høyttaler som genererer feedback (tilbakemelding). Opptrer i grupper på mellom fire og åtte.

 
 
 
 

Bokseskog

Perkussive blikkbokser montert på loddrette metallstenger. Opptrer i grupper. Totalt åtte eksisterer.

 

Spolebånd

En hengende båndspiller bestående av et magnethode fastspent i plexiglass og opphengt etter båndet, som går i loop. To stykker er laget, spiller gjerne sammen. Har vært brukt på to konserter med gruppen Alog, betjent av Signe Liden.

koll6.jpg

Videofeedback

Tilbakemeldingsmaskin for video i stedet for lyd. Et kamera peker på tre små skjermer. Brukes til å vise videomateriale og lage videofeedback. 

I tillegg finnes det et Grieghallenstativ (til video), en speilboks (hvor rommet bak speilet kommer til syne ved hjelp av video og lyssetting), et vannbad som responderer på lyd, et stort antall tekster i skrift og lyd, videomateriale, samt musikk.