LIMINAL FACE

 

Ursus produksjoner er i gang med et nytt operaprosjekt kalt Liminal Face. Tittelen henspiller på overgangsfaser som russetid og utdrikningslag, der samfunnets spilleregler for en kort periode settes til side. Liminalitet er et begrep hentet fra antropologien, hvor det omhandler bestemte, tvetydige stadier i overgangsritualer, hvor individet har en uklar identitet, er ekstra sårbar eller forvirret, midt mellom barn og voksen, levende og død, gift og ugift. Forestillingen skal produseres i tre varianter – en barneforestilling, en installasjon og en versjon i samme landskap som de foregående forestillingene fra Ursus produksjoner. 

Første del “Oppnedpassasjen” hadde premiere 1. desember 2018 på BIT Teatergarasjen. 

PART 1 OPPNEDPASSASJEN

Oppnedpassasjen er en splitter ny opera for barn og unge! Ursus produksjoner inviterer deg til et forunderlig univers av mystiske apparater. Her kan skulpturer plutselig bli instrumenter som lager de mest fortryllende lyder. Mens ulike situasjoner oppstår og snus på hodet, får forestillingen deg til å fundere på hvordan det er å være midt mellom to ulike ting, på vei over en grense.

Hvem hadde ikke kroppen full av følelser på første skoledag? Frykt, fryd og spenning i en sitrende miks. Noe nytt er i ferd med å skje, noe annet må gis slipp på. Oppnedpassasjen plasserer seg akkurat her, i overgangen mellom det kjente og ukjente. Forestillingen inviterer store og små på oppdagelsesferd i en interaktiv scenografi som setter i sving overraskende lyder, situasjoner og kribling i magen. Oppnedpassasjen tar deg med til et sted fullt av undring, farger og nye toner som både de overmodige og mer sjenerte kan relatere seg til.

http://bit-teatergarasjen.no/program/forestillinger/oppnedpassasjen/

(Text in English coming soon)

——

Prosjektutvikling ble gjennomført i Oslo, Bergen og Vilnius sommeren 2017, generøst finansiert av Bergen kommune og Morten Eide Pedersens minnefond. Prosjektet er nå i gang med produksjonsfasen.

barn09.jpg